Tiedätkö mikä erottaa menestyvät työnhakijat muista asiantuntija- tai esihenkilötyötä hakevista kilpailijoista?

"Rekrytoija kehui vuolaasti työnhakudokumenttejani. Sanoi, että ottaisi niistä itsekin mallia, jos olisi työnhaussa!"

"Headhunter otti yhteyttä jo parin viikon kuluttua LinkedIn-profiilin päivittämisestä ja siitä se iso pyörä pyörähti liikkeelle!"

"En arvannut, että piilotyönhaku voisi olla näin helppoa! Nyt jo 3 tapaamista sovittuna!"

"Nostivat työtarjousta vielä 400€ eli 6500€ ja täydet lomat. Allekirjoitetaan sopimus huomenna!"

 

Tunnistatko itsesi...

 • Urakehityksesi on saavuttanut lasikaton nykyisessä työssäsi asiantuntijana tai esihenkilönä?
 • Nykyinen palkka ja työtehtävät eivät enää vastaa toiveitasi?
 • Koet, että työnhaussa erottautuminen, osaamisen tunnistaminen ja/tai osaamisen sanoittaminen ovat sinulle haastavia?
 • Haluat löytää arvojasi vastaavan "unelmatyön"?

Jos vastasit näihin "kyllä", luethan eteenpäin.

 

Haluan nimittäin auttaa sinua. Osaamisen tunnistaminen ja osaamisen sanoittaminen ovat työnhakusi kannalta kriittisimpiä taitoja. Voin opettaa nämä sinulle. Lisäksi voin näyttää, miten otat haltuun työnhaun tärkeimmän taidon ja strategian, jonka avulla nappaat itsellesi unelmatyön.

Jos työskentelet ja haet töitä asiantuntijana tai esihenkilönä:

 • taloushallinnon,
 • HR:n,
 • myynnin,
 • palveluliiketoiminnan
 • asiakkuuksien johtamisen tai
 • projektien parista

ja haluat oppia, miten nappaat unelmatyösi, tutustu tähän sivuun kaikessa rauhassa. En nimittäin tarjoa sinulle mitään perinteistä "uravalmennus verkossa" -ratkaisua vaan aidosti syväluotaavaa tukea työnhakuun.

Olen oppinut sanoittamaan omaa osaamistani ja kiteyttämään olennaisen. Lisäksi oma itseluottamus ja ulosanti on parantunut valtavasti. Sain hyvät ohjeet työnhakuun eri kanavissa, joita voin hyödyntää nyt ja tulevaisuudessa.
 

Menesty piilotyönhaussa -hybridivalmennuksen avulla opit

🧡 miten osaamisen sanoittaminen tehdään myyvästi rekrytoijia (tai headhuntereita) kiinnostavalla tavalla

🧡 erottumaan työnhaussa muista hakijoista

🧡 työnhaun strategiat, joiden avulla nappaat unelmatyösi.

Mikä parasta, valmennuksen jälkeen et enää joudu odottelemaan "josko kohta löytyisi joku aidosti kiinnostava työpaikkailmoitus". Sen sijaan tiedät, miten otat ohjat omiin käsiisi!

Varaa maksuton tutustumistapaaminen

Seuraavaksi jaan sinulle erään asiantuntijatyötä hakeneen henkilön tarinan, johon aika moni on samaistunut...

Kyseinen asiantuntija oli jo jonkin aikaa pohtinut työnhakua ja hakenutkin useampaa eri paikkaa, mutta kutsua haastatteluun ei kuulunut.

Sen sijaan "kiitos, mutta ei kiitos" -viestejä saapui sähköpostiin viikoittain.

On sanomattakin selvää, että kenen tahansa itsetuntoa alkaa syövyttää jatkuvat kielteiset päätökset, kun motivaatio uuden työn löytämiseen on kunnossa ja osaamistakin on kertynyt jo runsaasti.

Jossain vaiheessa tämäkin asiantuntija alkoi kyseenalaistaa omaa osaamistaan ja soveltuvuuttaan alalle ja tehtäviin, joista hänellä oli jo vuosien kokemus.

Hän alkoi pohtia:
"Ehkä minun pitää laskea rimaa ja hakea tehtäviin, joita olen tehnyt urani alkuvaiheessa."
Ja näin hän tekikin.

Valitettavasti rekrytoijat näkivät hänen hakemuksistaan vain "liian pätevän" henkilön kyseisiin tehtäviin ja oravanpyörä "kiitos, mutta ei kiitos" -viesteihin oli valmis.

Asiantuntija ei kuitenkaan halunnut luovuttaa. Hän oli varma, että täytyi olla vielä jotain keinoja, joita hän ei ollut kokeillut ja siksi istuimme yhteisessä tutustumistapaamisessa keskustelemassa hänen tilanteestaan ja siitä, miten voisin auttaa häntä.

Asiantuntija kertoi minulle hakeneensa töitä työpaikkailmoitusten kautta, olleensa yhteydessä suoraan häntä kiinnostaviin yrityksiin, lähettäneensä avoimia hakemuksia, osallistuneensa oman alansa tapahtumiin ja hioneensa myös LinkedIn-profiiliaan ja työnhakudokumenttejaan sekä netistä löytyvillä vinkeillä että muiden avustuksella.

Toimenpiteistä huolimatta asiantuntija koki, ettei edelleenkään erottunut muista työnhakijoista.

Alan vaihtamistakin hän oli jo yrittänyt, mutta tässä haasteeksi oli muodostunut se, että rekrytoijat tuntuivat odottavan “alan spesifiä syväosaamistä”. Pelkkä kova motivaatio ja halu oppia eivät yksinkertaisesti riittäneet vakuuttamaan näitäkään rekrytoijia. 

Ehdotin asiantuntijalle, että lähestyisimme hänen työnhakuprofiiliaan ja työnhakumenetelmiään “boksin ulkopuolelta”, sillä miksi jatkaa polkua, joka ei selvästikään tuonut tulosta?

Asiantuntija piti lähestymistavastani ja tapaamisen päätteeksi sovimme yhteistyön aloituksesta. Asiantuntijasta tuli asiakkaani.

Valmennuksen aikana asiakkaalleni kirkastui, miten paljon osaamista hänellä olikaan ja ettei koulutustausta tai työhistoria todellisuudessa olleetkaan esteenä uuden työn löytymiselle.

Ensimmäinen ja tärkein muutos tapahtui siis nimenomaan hänen omassa ajattelussaan ja siinä, miten kilpailukykyisenä hän näki itsensä ja osaamisensa. Tässä apuna toimi ILOA™-työkirja sekä 1,5 tunnin osaamisen tunnistamiseen liittyvä tapaamisemme. 

Näiden oivallusten myötä lähdimme työstämään sitä, miten asiakkaani voisi sanallistaa (eli myydä) osaamistaan rekrytoijia kiinnostavalla tavalla, jotta se oma "unelmatyö" löytyisi.

Valmennuksen ollessa vielä käynnissä asiakkaani kääri hihat ja ryhtyi aktiivisesti hakemaan häntä kiinnostavia paikkoja ja sai ensimmäiset haastattelukutsunsa.

Jo tämä tuntui puolikkaalta voitolta, sillä aiemminhan hänen hakemuksensa oli sivuutettu ja siirretty suoraan “kiitos, mutta ei kiitos” -lähetyslistan jatkoksi!

LinkedIn-profiilin optimoinnin jälkeen asiakkaani sai myös ensimmäiset suorat yhteydenotot hänestä kiinnostuneilta headhuntereilta ja yritysten edustajilta. Samalla aloimme valmistautua yhdessä työhaastatteluihin.

Valmennuksen päättyessä asiakkaallani oli lopulta käynnissä 3 rekrytointiprosessia, joista erään päätteeksi hän soitti minulle:

Nyt allekirjoitettiin työsopimus ja palkkatoivekin meni läpi!

Kiitos Helena!

VALMENTAJA ESITTÄYTYY

Hei!

Olen ILOA Consultingin perustaja, Helena Tirinen, intohimoinen osaamisen myyntivalmentaja ja unelmatyön puolestapuhuja. Perustin yritykseni tammikuussa 2022 missionani auttaa asiantuntijoita ja esihenkilöitä nappaamaan unelmatyönsä (olipa sitten kyseessä palkkatyö tai yrittäjyys).

En ole perinteinen uravalmentaja, vaan olen erikoistunut nimenomaan asiakkaideni osaamisen sanoittamiseen myyvästi ja erottuvia prosesseja hyödyntäen.

Osaamisen tunnistaminen ja osaamisen sanoittaminen ovat molemmat taitoja, joita olen hionut pitkään. Ne pohjautuvat ennen kaikkea yli 6 vuoden työkokemukseeni B2B-myynnistä ja sen konsultoinnista, jolloin autoin asiakkaitani kirkastamaan sanomaansa ja myymään osaamistaan ja palveluitaan etänä. 

Vuosien aikana olen...

 • pitänyt tuhansia asiakastapaamisia
 • vakuuttanut osaamisellani ja asiantuntemuksellani eri kokoisten yritysten yritysjohtajia (IT-, asiantuntija- ja palvelusektoreilla)
 • sparrannut liiketoimintajohtoa

Olen työskennellyt myös mm. henkilöstökonsulttina rekrytointien ja työnhakuvalmennusten parissa auttaen lukuisia työnhakijoita löytämään heille sopivan työpaikan (mm. IT-, asiantuntija-, teollisuus- ja palvelusektorilta). Tällöin tehtävänkuvaani kuului myös työnhakijoiden osaamisen tunnistaminen ja osaamisen sanoittaminen osaamisesittelyiden muodossa.

Koulutukseltani olen henkilöstöhallinnon ja johtamisen (HR) tradenomi (Jyväskylän Ammattikorkeakoulu).

Tiedän siis kokemuksesta, miten suuri merkitys sanavalinnoilla on niin työnhaussa kuin myynnissäkin. 

Olet saattanutkin kuulla minun joskus sanoneen:

työnhaku on myymistä!

Palautteita minusta valmentajana

"Helena on lämmin ja kohtaava sekä tehokas ja rautainen ammattilainen. Työskentely oli sujuvaa ja mukavaa ja hänestä välittyy sellainen fiilis, että hän haluaa aidosti auttaa ihmisiä pääsemään eteenpäin kohti unelmatyötä."

- Jenni

"Helena oli ensimmäinen alan ammattilainen, joka todella osasi Kuunnella isolla K-lla ja todellakin näki minut sekä ammattilaisena, työnhakijana ja henkilönä. Nautin suunnattomasti suorasta ja asiakeskeisesti otteesta Helenan työtyylissä. Sekä tehokkaasta tavasta käsitellä asioita - yhden tapaamisen aikana ehdimme saada tosi paljon konkreettisia asioita aikaiseksi. Myös Helenan ratkaisukeskeinen ote sopii tällaiseen valmennustyöskentelyyn erinomaisesti!"

- Olga

 

"Kiitos vielä kerran Helena! Olen saanut ihan mielettömästi enemmän itsevarmuutta työnhakuun ja omaan osaamiseeni. Tämä oli paras päätös mitä olen pitkään aikaan tehnyt että sijoitin valmennukseen ja itseeni."

- Laura

Saat valmennuksestani parhaan mahdollisen hyödyn irti, kun nämä 2 asiaa toteutuvat
 

1. Uskallat luottaa Toimivaksi todettuun prosessiin
Sinun on tärkeää ymmärtää, että kun lähdet toteuttamaan kanssani mm. piilotyönhaun eri strategioita, nämä ovat taitoja, joita täytyy harjoitella aivan samalla tavalla kuin muitakin taitoja. Lupaan, etten jätä sinua yksin työnhakusi kanssa!

2. Sitoudut kehittämään työnhakutaitojasi ja heittäydyt tarvittaessa myös mukavuusalueesi ulkopuolelle
Uravalmentajana autan sinua antamalla konkreettiset askelmerkit (piilo)työnhakuun. Tämä pitää sisällään myös perehtymisen LinkedIn-profiiliin, CV:en ja työhakemuksiinkin, mutta en tee työtä puolestasi. Sen sijaan pystyn näyttämään sinulle konkreettiset ja toimivaksi todetut työnhaun menetelmät. Sinun on kuitenkin itse haluttava muutosta ja aidosti tehtävä töitä sen eteen.

Tämä riittää.

Kun olet valmis sitoutumaan ja haluat kuulla lisää, varaa maksuton tutustumisaika alta.

Varaa maksuton tutustumistapaaminen
TYÖNHAUN EI TARVITSE OLLA YKSINÄISTÄ PUURTAMISTA!

Menesty piilotyönhaussa -hybridivalmennus

8 viikon valmennus, jonka avulla nappaat itsellesi unelmatyön, sisältää:

 • 2 henkilökohtaista valmennustapaamista (90 min / tapaaminen) työnhakuvalmentajan kanssa (Osaamisen tunnistaminen & osaamisen sanoittaminen)
 • Työnhakuvalmentajan sinulle suunnittelemat harjoitukset työnhakusi tueksi henkilökohtaisen tapaamisesi päätteeksi
 • Konkreettisia kehitysehdotuksia ja sparrausta työnhakudokumenttiesi muotoiluun kirjallisesti yhteisellä keskustelualustalla. Saat vastaukset kysymyksiisi aina viimeistään seuraavan arkipäivän aikana!
 • Verkkovalmennusalusta käytössäsi 24/7 selkeiden ohjevideoiden, sapluunoiden ja harjoitusten kera.

Menesty piilotyönhaussa -hybridivalmennuksen avulla opit,

miten myyt osaamistasi yrityksiin ja nappaat oman unelmatyösi, joka vastaa etsimääsi ja josta myös maksetaan asianmukainen korvaus.

Hae mukaan valmennukseen varaamalla maksuton tutustumistapaaminen kanssani!

 

Näiden 8 viikon aikana...

 • Vahvistat itsetuntoasi työnhakijana
 • Opit miten osaamisen sanoittaminen tehdään sinun tapauksessasi myyvästi
 • Otat haltuun työnhaun eri strategiat
 • Opit miten löydät unelmiesi työn! 
Mitä kaikkea unelmatyön löytäminen sinulle mahdollistaisi? 

Mitä Menesty piilotyönhaussa

- hybridivalmennus sisältää?

MODUULI 1 - (VIIKKO 1)

ILOA- kartoitus

Vahvuutesi ja erottuvuustekijäsi tunnistaminen luo pohjan unelmatyösi löytämiselle. Tässä moduulissa pääset syventymään itseesi ILOA™ -kartoitusmateriaalin avulla.

Moduulin suoritettuasi ja tehtävät palautettuasi toteutetaan ensimmäinen 90 min tapaaminen (teema: osaamisen tunnistaminen).

MODUULI 2 - (KÄYTÖSSÄSI VIIKOSTA 2 ALKAEN)

Työpaikkailmoitusten lukutaito

Työpaikkailmoitusten lukutaito ja kyky tunnistaa avainsanat, vaatii harjoittelua. Tämän taidon hallitseminen auttaa sinua kohdentamaan CV:si ja hakemuksesi haettuun tehtävään ja valmistaa sinua myös piilotyönhakuun. Tässä moduulissa opit:

 • Mitä kaikkea sinun kannattaa huomioida työpaikkailmoitusten kautta hakiessasi.
 • Mitä tarkoittaa CVO ja miten hyödynnät tätä työnhaussasi.
MODUULI 3 - (KÄYTÖSSÄSI VIIKOSTA 2 ALKAEN)

Piilotyönhaku

Tehokkain tapa löytää unelmatyösi on ottaa haltuun työnhaun eri strategiat ja viedä ne käytäntöön! Työnhaussa ja erityisesti unelmatyönhaussa tärkein ja tehokkain strategia on piilotyönhaku. Tässä moduulissa opit:

 • Miksi ja miten piilotyöpaikkoja syntyy
 • Konkreettiset askelmerkit, joita voit noudattaa piilotyönhaussasi.
 • Mitä osaamisen sanoittaminen tarkoittaa piilotyönhaussa sinun kohdallasi
MODUULI 4 - (KÄYTÖSSÄSI VIIKOSTA 2 ALKAEN)

Raikas ja erottuva LinkedIn-profiili

Haitpa sitten asiantuntija- tai johtajaposition tehtäviä raikas ja erottuva LinkedIn-profiili herättää luottamusta ja vahvistaa rekrytoijan mielikuvaa sinusta. Opit muun muassa:

 • Mihin asioihin rekrytoijat kiinnittävät huomiota LinkedIn-profiilissasi
 • Miten luot raikkaan, itsesi näköisen LinkedIn-profiillin
 • Miten parannat löydettävyyttäsi LinkedInissä.
MODUULI 5 - (KÄYTÖSSÄSI VIIKOSTA 2 ALKAEN)

Myyvä ja erottuva CV

CV ei ole pelkkä luettelo aiemmista työtehtävistäsi. Se on käyntikorttisi, jonka avulla jonka avulla herätät rekrytoijan kiinnostuksen hakuprosessin alussa. Tämän moduulin aikana opit:

 • Mihin asioihin rekrytoija kiinnittää CV:ssäsi huomiota
 • Mitä CV-pohjaa valitessasi kannattaa huomioida 
 • Miten teet CV:stäsi erottuvan ja myyvän.
MODUULI 6 (KÄYTÖSSÄSI VIIKOSTA 2 ALKAEN)

Myyvä ja kiinnostava työhakemus 

Hyvä hakemus tempaa lukijan mukaansa ensimmäisestä lauseesta lähtien. Tämän moduulin aikana opit muun muassa:

 • Miten tuot motivaatiosi esiin ja kuinka osaamisen sanoittaminen erottuvasti toimii työhakemuksella sinun tapauksessasi
 • Miten lisäät hakemukseen personaasi
 • Miten myyt osaamisesi rekrytoijalle hakemuksessasi.
Kerrataan vielä: Tämä valmennus sopii sinulle, kun etsit asiantuntija- tai esihenkilötason tehtäviä ja...
 • Haluat oppia miten osaamisen sanoittaminen tehdään rekrytoijia (tai headhuntereita) kiinnostavalla tavalla juuri sinun tapauksessasi

 • Haluat löytää unelmatyösi, mutta kaipaat kannustavaa uravalmentajaa ja sparrauskumppania sekä konkreettisia vinkkejä.

 • Olet rohkea ja uskallat heittäytyä työnhaussa kokeilemaan myös jotakin sellaista, jota et ole ehkä vielä kokeillut.

HAE MUKAAN VALMENNUKSEEN
VARAAMALLA MAKSUTON TUTUSTUMISTAPAAMINEN!
Varaa maksuton tutustumistapaaminen

Menesty piilotyönhaussa -hybridivalmennus

949 €

Hinta sisältää 24%: alv:n. (Valmennuksen arvo 1299€).

Valmennus sisältää:
 • 2 x 90 min kahdenkeskistä valmennustapaamista*
 • 24/7 käytössä olevan verkkovalmennusalustan ohjevideoiden, sapluunoiden ja harjoitusten kera
 • tapaamistemme aikana sinulle räätälöidyt henkilökohtaiset harjoitukset
 • suljettu kahdenkeskinen keskustelualusta kirjallista palautetta ja kysymyksiäsi varten.

* 1. yksilötapaamisen teema: ILOA™ työkirjan pohjalta syvähaastattelu (osaamisen tunnistaminen)

* 2. yksilötapaamisen teema: vapaasti valittavissasi (esim. työhaastatteluun valmistautuminen & osaamisen sanoittaminen haastattelussa)

Hybridivalmennuksen kesto 8 vkoa (materiaalit käytössäsi 12 vkoa)

Hae mukaan valmennukseen varaamalla alta maksuton tutustumistapaaminen

Varaa maksuton tutustumistapaaminen

 

Usein kysyttyä

JÄIKÖ JOKIN MIETITYTTÄMÄÄN?

Varaa maksuton tutustumis-
tapaaminen!

Varaa maksuton tutustumistapaaminen
HAE MUKAAN VALMENNUKSEEN
VARAAMALLA MAKSUTON TUTUSTUMISTAPAAMINEN!

Menesty piilotyönhaussa -hybridivalmennus

949 €

Hinta sisältää 24% alv:n. (Valmennuksen arvo 1299€)

Valmennus sisältää:
 • 2 x 90 min kahdenkeskistä valmennustapaamista*
 • 24/7 käytössä olevan verkkovalmennusalustan ohjevideoiden, sapluunoiden ja harjoitusten kera
 • tapaamistemme aikana sinulle räätälöidyt henkilökohtaiset harjoitukset
 • suljettu kahdenkeskinen keskustelualusta kirjallista palautetta ja kysymyksiäsi varten.

* 1. yksilötapaamisen teema: ILOA™ työkirjan pohjalta syvähaastattelu (osaamisen tunnistaminen)

* 2. yksilötapaamisen teema: vapaasti valittavissasi (esim. työhaastatteluun valmistautuminen & osaamisen sanoittaminen haastattelussa)

Hybridivalmennuksen kesto 8 vkoa (materiaalit käytössäsi 12 vkoa)

Hae mukaan valmennukseen varaamalla alta maksuton tutustumistapaaminen

Varaa maksuton tutustumistapaaminen
Varaa maksuton tutustumistapaaminen